Star Wars-serien döpt: The Mandalorian

John Favreau har avslöjat namnet på sin nya Star Wars-serie. Klart är också att han får hjälp att regissera The Mandalorian från en rad tunga namn, inklusive Taika Waititi.

De etablerade streamingtjänsterna får tung konkurrens från kapitalstarka storbolag. Techjätten Facebook har redan lanserat Facebook Watch där den nya serien Sorry For Your Loss just nu visas. Apples uppges spendera en miljard dollar på sin tv-satsning under 2018 och har kontrakterat storstjärnor som Chris Evans, Oprah Winfrey, Olivia Spencer, Reese Witherspoon och Jennifer Aniston bara för att nämna några. Var tv-serierna blir tillgängliga lär vi få veta först 2019, men experterna tror att det kommer att finnas någon form av koppling till Apple Music.

Även mäktiga Disney bevakar sina intressen och lanserar en egen streamingplattform för film och tv i slutet av 2019. Det innebär att det i framtiden kommer att krävas ett särskilt Disney-abonnemang för att kunna se innehåll från Disney-ägda kanaler som ABC, Freeform, Disney Channel och snart förvärvade Fox. Samma sak gäller för produktioner inom ramen för Marvel- och inte minst Star Wars-universumet.

Tidigare i år blev det känt att Lucasfilm påbörjat arbetet med en Star Wars-serie. Manusförfattaren och producenten Jon Favreau har nu avslöjat att serien kommer att heta The Mandalorian. Lucasfilm har dessutom anlitat ytterligare ett gäng tunga namn bakom kameran. Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars) ska regissera det första avsnittet. Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Jurassic World-skådis och regissör av kortfilmer) och Taika Waititi (Marvel’s Thor: Ragnarok) ska också regissera var sitt avsnitt.

Enligt synopsis för The Mandalorian dyker det efter Jango och Boba Fett upp en ny krigare. Serien utspelar sig mellan Episod VI och VII och kommer att följa en ensam revolvermans strapatser i utkanten av galaxen långt borta från de som styr den Nya republiken. Den första bilden avslöjar att revolvermannen kommer att bära den rustning som blivit ikonisk tack vare prisjägaren Boba Fett.

Vilka skådespelare som kommer att medverka har ännu inte annonserats av Disney, men Making Star Wars har satt igång ett rykte om att studion redan anlitat Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) för huvudrollen. Enligt samma källa är inspelningarna redan igång i södra Kalifornien.