Första trailern för The Mandalorian

Nu är den här. Första trailern för den haussade första serien från Disney+, Jon Favreaus Star Wars-serie The Mandalorian.

The Mandalorian är först ut på streamingplattformen Disney+ som lanseras i USA den 12 november. Serien utspelar sig efter Episod VI – Return of the Jedi när kaos fortfarande råder i väntan på att ett nytt styre ska ta form. En ensam revolverman är prisjägare i utkanten av galaxen. Den första bilden, som funnits tillgänglig i nästan ett år, avslöjade att ensamvargen, spelad av Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones), bär den rustning som blivit ikonisk tack vare prisjägaren Boba Fett.

Under Disneys stora lanseringsshow i natt offentliggjordes den första trailern och det är ingen tvekan om att serien har en tydlig Star Wars-feeling även om den berättas från prisjägarens perspektiv. “Jag försöker framkalla estetiken från inte bara den ursprungliga trilogin utan den första filmen. Och inte bara den första filmen utan den första akten i den första filmen. Hur var det på Tatooine? Vad hände där? Det har fascinerat mig sedan jag var barn, och jag älskar idén om en mörkare, mer freaky sida av Star Wars, Mad Max-aspekten av Star Wars”, förklarar manusförfattaren och producenten Jon Favreau för Hollywood Reporter.

the-mandalorian-gina-carano
Gina Carano spelar Cara Dune. Foto: Lucas film

Bland skådespelarna återfinns, förutom Pedro Pascal, Giancarlo Esposito (Better Call Saul), Gina Carano (Deadwood): Emily Swallow (Supernatural), Carl Weathers (Rocky) och Ming-Na Wen (Agents of Shield). Plus affischnamnen Nick Nolte och Werner Herzog.

Taika Waititi gör både rösten till IG-88 och är med och regisserar avsnitt av The Mandalorian. Lucasfilm har även anlitat fler tunga namn bakom kameran. Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars) ska regissera det första avsnittet. Deborah Chow, Rick Famuyiwa och Bryce Dallas Howard ansvarar också för var sitt avsnitt.

Disney+ har premiär i USA den 12 november för att sedan rullas ut i Europa under halvåret därpå. Inga exakta tidsangivelser är kända. The Mandalorian kommer inte att följa Netflixmodellen utan på traditionellt vis släppa nya avsnitt vecka för vecka.