Rosenfeldts Marcella får tredje säsong

Kriminalserien Marcella får en fortsättning. Hans Rosenfeldt skriver just nu på säsong tre. Anna Friel återkommer i titelrollen, men den här gången är Marcella inte längre polis.

Efter Saga Norén kom Marcella Backland. Tack vare succén med Bron blev Hans Rosenfeldt en eftertraktad manusförfattare även i Storbritannien. Det är där kriminalserien Marcella produceras i sann nordic noir-anda.

Serien med Anna Friel i huvudrollen som den skickliga men psykiskt trasiga kriminaldetektiven Marcella Backland hade premiär på brittiska ITV i april 2016 och internationellt på Netflix i juli samma år. Säsong två dröjde två år, men säsong tre behöver tittarna inte vänta lika länge på. Den är planerad att sändas 2019.

Hans Rosenfeldt är redan igång med manusskrivandet. ”Jag skulle säga att vi landar mer i vad som kan beskrivas som en thriller den här gången”, säger han till tv-bloggen Spoiler Alert. Rosenfeldt avslöjar också att den nya säsongen kommer att bli annorlunda jämfört med två tidigare säsongerna. ”Marcella var ju på ett ganska dåligt ställe när vi lämnade henne i andra säsongen, så hon kommer inte vara polis i säsong 3, helt enkelt. Vi har inte en traditionell polisutredning och inte hennes komplicerade familjeliv, utan vi sätter henne i en helt ny miljö, så det blir spännande”.

Även säsong tre sänds först av ITV i Storbritannien för att därefter landa hos Netflix som är med och finansierar de åtta avsnitten. Några premiärdatum är dock inte annonserade än. Rosenfeldt tackar Netflix för att det blir en fortsättning. ”Jag tror nog inte att det hade hänt om det bara var ITV som skulle in och betala en produktion till. Det hände nog för att den går så bra som den gör på Netflix”, säger han till Spoiler Alert.