Trailer: Komplicerad piratkärlek i Our Flag Means Death

We’re on a break!” Ross och Rachel? Nej, gentlemannapiraten Stede Bonnet och kapten Blackbeard i HBO Max trailer för säsong två av Our Flag Means Death.

Ett och ett halvt år efter den första säsongen är det dags att återvända till sjörövarna på piratskeppet Revenge och den oväntade kärlekshistorien mellan Rhys Darbys gentlemannapirat Stede Bonnet och Taika Waititis ökända kapten Blackbeard, eller Svartskägg som det står i de svenska historieböckerna.

Vem dumpade egentligen vem, är frågan i trailern för den andra säsongen av komediserien där skaparna David Jenkins och Taika Waititi skojar med det ikoniska citatet från Friends, “We’re on a break!”.

Piratserien är löst baserad på historiska personer. Stede Bonnet fick på 1700-talet smeknamnet gentlemannapiraten eftersom han var en hyggligt välbärgad markägare och aristokrat på Barbados när en livskris fick honom att sadla om till sjörövarkapten. Bonnet köpte ett fartyg som han döpte till Revenge och reste sedan med sin betalda besättning längs det som nu är USA:s kust för att fånga och bränna upp andra fartyg från Barbados. Under en period opererade han ihop med Blackbeard, som imponerades av Bonnets oortodoxa piratstil.

I den nya säsongen adderas ytterligare en historisk person när Minnie Driver gästspelar som Anne Bonny.

Stede Bonnet hade kämpat hårt för att förtjäna respekten från sin besättning när han träffade kapten Backbeard och lyckan vände. De två är helt olika som personer, men fann till sin egen förvåning mer än vänskap i varandra – de fann kärleken. Nu måste de överleva den, lyder synopsis för säsong två.

HBO Max släpper under oktober två avsnitt i veckan av Our Flag Means Death, med start den 6 oktober.