Snipes & Hart i serie av Narcos skapare

Narcos-skaparen Eric Newman ska göra en serie med Kevin Hart och Wesley Snipes. Miniserien True Story är ett drama som landat hos Netflix.

Efter fem säsonger som showrunner för först Narcos och sedan den fristående fortsättningen Narcos: Mexico lämnade skapare Eric Newman över taktpinnen till sin medskapare Carlos Bernard inför den kommande säsongen av Narcos: Mexico. I stället jobbar han nu med nya projekt för Netflix.

I början av året beställde streamingjätten Painkiller, en miniserie i åtta delar om opioidkrisen i USA som Eric Newman är med och producerar. I nästa Netflixprojekt, True Story, ska Newman både skriva manus och producera.

Storstjärnorna Kevin Hart och Wesley Snipes är redan klara för huvudrollerna i miniserien på åtta avsnitt. Hart ska spela komikern Kid som återupptar kontakten med sin oberäkneliga äldre bror Carlton (Snipes). Dramat utforskar konsekvenserna av en förlorad kväll som bröderna delar och som riskerar att krossa Kids karriär.

“Kevin Harts karriär är redan präglad av modigt kreativt risktagande och Wesley Snipes är en legendarisk talang. Tillsammans är de verkligen ett dreamteam. Jag är överförtjust över att få arbeta med dessa två,” säger Eric Newman i ett uttalande.