Från Marnie till Erica för Allison Williams

Hon slog igenom som Marnie i Girls. Nästa stora tv-gig för Allison Williams blir som Erica. Hon ska ska även producera tv-projektet.

Efter att HBO-serien Girls tog adjö 2017 har Allison Williams ägnat sig mest åt skräckfilm, i form av Oscarsbelönade Get Out och Netflixfilmen The Perfection. Men nu är 32-åringen redo för en bärande tv-roll igen. Hon ska både producera och spela huvudrollen i en lös bearbetning av den kanadensiska dramakomedin Being Erica.

Being Erica sändes 2009-2011 och hade Erin Karpluk i titelrollen. Serien handlade om Erika Strange, vars terapeut skickade tillbaka henne i tiden för att lära av de misstag hon ångrade mest. I den nya versionen är det två kvinnor som skickas tillbaka i tiden och upptäcker att deras liv är intrikat sammanflätade.

Erin Karpluk i originalversionen av Being Erica.

Allison Williams har sällskap av Elisa Zuritsky och Julie Rottenberg (Sex and the City) som producenter för Being Erica. Duon ska också fungera som showrunners och skriva manuset till pilotavsnittet. Projektet är fortfarande i utvecklingsstadiet, och vilken kanal eller streamingtjänst som kan bli aktuell är ännu oklart.

Allison Williams berättar för Deadline Hollywood varför hon valt Being Erica som sitt nästa stora tv-gig: “Jag var ett stort fan av originalserien och när möjligheten att få vara med och ge serien nytt liv dök upp så hoppade jag på direkt. Jag har turen att få jobba med ett otroligt gäng och ser fram emot att få dela vår version med världen. Formatet uppmuntrar till utforskning av minnen, eftertanke, medvetenhet och alla aspekter av mänskligt beteende, vilket skapar en fruktbar grund. Jag märker att jag ständigt börjar tänka: ‘Om jag kunde gå tillbaka vad skulle jag göra annorlunda?’ Jag vill driva det här tankeexperimentet så långt det går.”