Ny Narcos-säsong – utan Diego Luna

Det blir ytterligare en säsong av Narcos: Mexico. Dock utan Diego Luna som spelat huvudkaraktären Felix Gallardo i två säsonger.

Seriens stjärna så här långt har varit Diego Luna, men historien för drogkartellens ledare Felix Gallardo verkar vara avslutad i och med fängelsedomen i slutet av säsong två. Att det kapitlet slås igen kan också ha att göra med att Diego Luna kommer att vara upptagen med att reprisera rollen som kapten Cassian Jeron Andor i Disney Plus Rouge One-spinoff.

Återvänder gör däremot Scoot McNairy, Jose Maria Yazpik, Alberto Ammann, Alfonso Dosal, Mayra Hermosillo, Matt Letscher, Manuel Masalva, Alejandro Edda och Gorka Lasaosa.

I den tredje säsongen, som precis annonserats av Netflix, hoppar Narcos: Mexico framåt till 1990-talet. Globaliseringen av droghandeln inleds på allvar och det bryter ut ett drogkrig som en följd av att Felix Gallardos imperium splittrats. De nya oberoende kartellerna kämpar för att överleva de politiska omvälvningarna och det växande våldet samtidigt som en ny generation av mexikanska drogherrar växer fram. Men varje gripande, varje mord och varje nedtagning driver bara en verklig seger allt längre bort.

Bakom kameran händer det också saker. Efter fem säsonger som showrunner för först Narcos och sedan den fristående fortsättningen i Narcos: Mexico så lämnar Eric Newman över huvudansvaret till sin medskapare Carlos Bernard.

“Jag är tacksam för mina fem år som ansvarig för Narcos och Narcos: Mexico och otroligt stolt över vad detta spektakulära team har uppnått. Carlo Bernard var, för över tio år sedan, den allra första personen som jag pratade med om detta projekt, och jag är otroligt nöjd över att få lämna över Narcos: Mexico i hans kapabla händer”, kommenterar Eric Newman.

En annan nyhet bakom kulisserna är att Wagner Moura, som spelade Pablo Escobar i de två första säsongerna av original-Narcos återvänder till Narcos-familjen, men inte som skådespelare utan som regissör för två av avsnitten i säsong tre av Narcos: Mexico.