Trailers: Marvelserier på väg till Disney+

Det var Marvel-lollapalooza när Disney på ett bräde presenterade trailers för The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If och Ms Marvel.

Nyheterna var många under Disneys investeringsdag. Bland annat annonserades att tv-publiken kan förvänta sig tio nya Star Wars-serier och tio nya Marvel-serier. När det gäller Marvel-universumet offentliggjordes trailers för alla Marvel-serier som varit ett tag i produktion.

Investerarna fick bland annat en exklusiv första titt på The Falcon and the Winter Solider med Anthony Mackie och Sebastian Stan i huvudrollerna. Emily van Camp repriserar sin karaktär Sharon Carter, aka Agent 13, likaså Daniel Brühl i rollen som skurken Baron Zemo. Den 19 mars är det premiär på Disney Plus för den kraftigt försenade Marvel-serien.

Vad hände efter Lokis flykt i Avengers: Endgame? I miniserien Loki möter vi honom i en ny tidslinje som skapades av händelserna i Endgame. Tom Hiddleston i titelrollen har sällskap av Sophia Di Martino, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw och Sasha Lane. Disney har droppat en trailer inför premiären som sker någon gång i maj.

Marvel Studios första animerade serie heter What If …? och bygger på ett seriealbum med samma namn om alternativa verkligheter från Marvel-universumet. Exempelvis kommer ett avsnitt att handla om vad som kunde ha hänt om Peggy Carter tagit ett super-serum eller Bucky Barnes tvingats slåss mot en zombie-version av Captain America. Premiär i sommar.

Disney har också släppt en bakom kulisserna-trailer för Ms Marvel, en av de tre serier som annonserades sommaren 2019. Tonårstjejen Kamela Kahn är den första muslimska Marvel-karaktär som är huvudperson i sitt eget seriealbum och snart även tv-serie. I videon presenteras Iman Vellani som ska spela superhjälten som kan byta utseende.

WandaVision är den Marvel-serie som ligger allra först i tid, med premiär den 15 januari. En trailer finns ute sedan förut, men Disney ville förstås boosta även sin surrealistiska superhjältesitcom med Elizabeth Olsen som Scarlet Witch/Wanda Maximoff och Paul Bettany som Vision. Här är den nya trailer som släpptes under investeringsdagen.

Utöver dessa serier är också Hawkeye igång med produktionen. Inspelning pågår just nu i New York med Hailee Steinfeld som Kate Bishop. Dessutom har Marvel nu äntligen bekräftat att det är Tatiana Maslany som ska spela titelrollen i She-Hulk om Bruce Banners kusin Jennifer Walters. Däremot kunde inte Marvel Studios president Kevin Feige bekräfta Oscar Isaac i rollen som Moon Night men avslöjade att egyptologi kommer att spela en viktig roll i bakgrunden.

Under utveckling är också Ironheart (om Riri Williams, en genialisk svart tjej som uppfinner den mest avancerade kostymen sedan Iron Man), Secret Invasion (om Samuel L Jacksons Nick Fury och Ben Mendelsohns Talos) och Armor Wars (om Don Cheadles James ”Rhodey” Rhodes och vad som skulle kunna hända om Tony Starks tech hamnade i fel händer).