Stjärntät true crime-serie om famös boxningskväll

Innanför boxningsringen dansade Muhammed Ali, utanför utfördes ett fräckt rån. Det är stjärntätt värre i miniserien Fight Night: The Million Dollar Heist som utspelar sig under en händelserik kväll i Atlanta.

En av världens genom tiderna bästa boxare, Muhammed Ali eller Cassius Clay, gjorde historisk comeback i oktober 1970. På ett party direkt efter matchen tog ett gäng smågangsters tillfället i akt och genomförde ett väpnat rån som påverkade inte bara en mans liv utan i förlängningen också en hel stad och som ledde till att Atlanta förvandlades till ett “Black Mecka“.

Fight Night: The Million Dollar Heist är producerad av Kevin Hart och Will Packer. De har baserat true crime-historien på en podcast med samma namn som Will Packer också var med och producerade.

Den 5 september är det premiär för miniserien på den amerikanska streamingtjänsten Peacock, vars serier brukar hamna hos Skyshowtime i Sverige. Här är den första teasern:

Kevin Hart spelar själv huvudrollen som den småkriminelle man som kallas Chicken Man, värd för efterfesten som har landets mest förmögna på gästlistan men som slutar med ett av de fräckaste rånen i Atlantas historia. Chicken Man, som misstänks ligga bakom kuppen, gör allt för att bevisa sin oskuld men måste då övertyga sin gamla antagonist J D Hudson (Don Cheadle), en av de första mörkhyade detektiverna i stadens poliskår.

Muhammed Ali spelas av Dexter Darden. Samuel L Jackson (“Frank Moten”), Taraji P Henson (“Vivan Thomas”) och Terrence Howard (“Cadillac Richie”) är andra tunga namn i rollistan. Bland gästskådespelarna återfinns Chloe Bailey (“Lena Mosley”), Marsha Stephanie Blake (“Delores Hudson”), Lori Harvey (“Lola Falana”), och Sinqua Walls (“McKinley Rogers”).

Samuel L Jackson som Frank Moten, Terrence Howard som Cadillac Richie. Foto: Peacock.
Taraji P Henson as Vivian Thomas. Foto: Peacock
Don Cheadle som JD Hudson, Dexter Darden som Muhammad Ali. Foto: Peacock
Kevin Hart som Gordon “Chicken Man” Williams. Foto: Peacock