Katee Sackhoff återvänder till rymden

Tio år efter att Battlestar Galactica tog farväl återvänder Katee Sackhoff till rymden. Another Life heter hennes nya sci fi-serie som har premiär den 25 juli på Netflix.

Battlestar Galactica anses av många fortfarande vara en av tv-historiens bästa sci fi-serier. Katee Sackhoff blev hos de hängivna fansen ikonisk i rollen som Kara Thrace, känd som Starbuck.

I Netflixserien Antoher Life heter hennes karaktär Niko Breckinridge och är en astronaut som letar efter utomjordisk intelligens. Hon är ledare för en ung besättning vars uppdrag är att utforska uppkomsten av en främmande artefakt. De ställs inför oerhörda risker under en rymdresa som mer och mer ser ut att bara gå åt ett håll.

Elizabeth Faith Ludlow och Katee Sackhoff i Another Life. Foto: Netflix

Katee Sackhoff har sällskap av bland andra Selma Blair (Cruel Intentions), som spelar Harper Glass, en influencer som använder journalistik, sociala medier och skarpt intellekt för att breaka den största storyn i mänsklighetens historia, och Tyler Hoechlin (Supergirl) som gör rollen som Ian Yerxa, den före detta befälhavaren som förlorade sitt jobb till Niko Breckinridge. Justin Chatwin (Shameless) spelar Nikos make Erik Wallace.

Här är den officiella trailern för Another Life:

Showrunnern Aaron Martin var ett tag en del av teamet bakom en annan sevärd sci fi-serie, Killjoys, vars första fyra säsonger finns hos HBO Nordic. Den femte och sista säsongen av Killjoys har premiär på kanalen Syfy den 19 juli och brukar komma till HBO Nordic i direkt anslutning.