Premiärdatum och teaser för Avatar: The Last Airbender

Det är en av världens mest älskade animerade serier. Nu har Netflix släppt teaser och premiärdatum för sin live action-version av Avatar: The Last Airbender.

I juni släpptes de första bilderna på det unga gänget som 15 år efter den animerade serien ska ge nytt liv åt Avatar: The Last Airbender. Aang, Katara, Sooka och Zuko spelas av fyra unga, okända skådespelare.

13-åriga Gordon Cormier (The Stand) spelar huvudrollen som avatar Aang, luftböjaren som förväntas lära sig bemästra alla fyra elementen och bär hela världsfreden på sina tunna axlar. Kiawentiio (Anne med ett E) gör rollen som vattenböjaren Katara och Ian Ousley (13 Reasons Why) Kataras bror Sokka, som inte några specialkrafter men många idéer. Dallas Liu (Pen15) spelar eldböjaren prins Zuko som inledningsvis är seriens antagonist.

Nu har Netflix också släppt den första trailern. I den framgår att serien landar hos streamingtjänsten den 22 februari.

Fansen inväntar premiären med viss nervositet eftersom den animerade tv-seriens skapare Michael Dante DiMartino och Bryan Konietzko för tre år sedan hoppade av Netflixprojektet på grund av, som det brukar heta, kreativa skiljaktigheter. Fansen minns också med fasa M Night Shyamalans live action-film The Last Airbender från 2010. En film som DiMartino och Konietzko sagt att de önskar inte existerade.

Nu är det Albert Kim (Sleepy Hollow, Nikita) som är showrunner. Han lovade redan 2021 i ett blogginlägg en autentisk skildring. ”Genom hela processen har vårt ledord varit autenticitet. Till berättelsen, till karaktärerna. Till de kulturella influenserna”, skrev han bland annat. 

Berättelsen är uppbyggd kring de fyra elementen som i The Last Airbender även representerar olika folkslag och deras förmåga att leva i harmoni med varandra. Ett både tidlöst och tidsenligt ämne. Det är också en värld där djuren har en viktig roll och med fantasins hjälp finns nya raser som är en crossover av olika djur, som Aangs flygande bison Appa.