Trailer: Krigsserien Master of the Air med Austin Butler

Steven Spielberg och Tom Hanks följer upp Band of Brothers och The Pacific med Masters of the Air. Austin Butler och Barry Keoghan har oddsen emot sig i den nysläppta trailern från Apple TV+.

Superduon Steven Spielberg och Tom Hanks var exekutiva producenter för HBO-serierna Band of Brothers och The Pacific tillsammmans med Gary Goetzman. Nu är samma team tillbaka med en miniserie som kan betraktas som en uppföljare till de populära krigsserierna från 2001 och 2010. Även Masters of the Air var från början tänkt för HBO, men 2019 flyttade teamet över till Apple TV+.

Två nyligen Oscarsnominerade skådespelare, Austin Butler (Elvis) och Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin) leder ensemblen ihop med Callum Turner. I rollistan finnsäven Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Josiah Cross, Branden Cook och Ncuti Gatwa.

Två år efter att inspelningen avslutades har Apple TV+ äntligen släppt den första teasern.

Masters of the Air är baserad på Donald L Millers bok med samma namn. Bearbetningen är gjord av John Orloff som även fanns med i Band of Brothers manusrum. Cary Fukunaga, Dee Rees och duon Biden/Fleck har delat på regiuppdraget.

Serien följer männen i den hundrade bombgruppen (“Bloody Hundredth”) när de genomför riskfyllda bombräder över Nazi-Tyskland och kämpar med kylslagna förhållanden, brist på syre och ren terror vid strider flera kilometer uppe i luften. Hjärtat i Masters of the Air är porträtteringen av det psykologiska och emotionella pris som dessa unga män fick betala för att hjälpa till att krossa Hitlers tredje rike. Några sköts ned och togs till fånga, några blev skadade eller dödade. Andra hade turen att kunna återvända hem. Oavsett varje individs öde så fick alla betala.

“Masters of the Air är en salut till de modiga männen i Air Force som genom sitt mod och broderskap hjälpte till att besegra Nazi-Tyskland i andra världskriget. Tom och Steven har alltid velat visualisera cinematiskt det som författaren Don Miller kallat en singulär händelse i den historiska krigföringen. Vi är glada att Apple TV+ gett oss möjlighet att kombinera de ansträngningar som gjorts av så många talangfulla människor framför och bakom kameran, för att berätta denna viktiga historia“, har producenten Gary Goetzman sagt i ett uttalande. 

Masters of the Air har premiär på Apple TV+ med två avsnitt den 26 januari 2024. Totalt består miniserien av nio avsnitt.