Premiärdatum för Game of Thrones-skaparnas sci fi-serie 3 Body Problem

Game of Thrones-skaparna David Benioff och DB Weiss är tillbaka. Det är också ett bekant ansikte för GoT-fansen som syns i det första klippet från deras nya sci fi-serie 3 Body Problem.

David Benioff och DB Weiss skapade en av de största tv-succéerna genom tiderna med HBO-serien Game of Thrones. Efter antiklimaxfinalen i maj 2019 skrev radarparet på för Netflix i ett kontrakt som uppges ha kostat streamingjätten 200 miljoner dollar.

Nu börjar det bli dags att leverera för David Benioff och DB Weiss som slagit sig ihop med Alexander Woo (True Blood) för att skapa en sci fi-serie baserad på Cixin Luis bok The Three Body Problem och trilogi Remembrance of Earth’s Past. 

Som en del av marknadsföringseventet Geeked Week har Netflix annonserat att de åtta första avsnitten av 3 Body Problem landar den 21 mars nästa år. Samtidigt presenterades ett första längre klipp.

John Bradley spelade Jon Snows nära vän Samwell Tarly i Game of Thrones. I 3 Body Problem spelar han Jack Rooney som i klippet testar en virtual reality-liknande hjälm i en scen där också Jess Hong (The Brokenwood Mysteries) och Sea Shimooka (Arrow) medverkar.

Enligt Netflix synopsis handlar sci fi-serien om hur en ung kvinnas ödesdigra beslut i kulturrevolutionens Kina på 1960-talet återspeglas över tid och rum och ända fram till nutid. När naturlagarna som vi känner dem börjar upplösas så inleder en sammansvetsad grupp av briljanta vetenskapsmän ett samarbete med en orubblig detektiv för att konfrontera historiens största hot mot mänskligheten.