Skådespelarna som ska ge liv åt Avatar

Netflix har valt de unga skådespelare som ska ge liv åt de animerade karaktärerna i live action-versionen av Avatar: The Last Airbender.

Det är nu 13 år sedan seriefinalen av Avatar: The Last Airbender och sju år sedan spinoffen The Legend of Korra, men Avatar-universumet lever i allra högsta grad och fortsätter att växa med bland annat böcker och seriealbum. Tidigare i år presenterade Nickelodeon i samarbete med tv-seriens skapare Michael Dante DiMartino och Bryan Konietzko nya Avatar Studios och planer på att utvidga universumet med fler animerade serier och filmer.

Netflix live action-serie var inledningsvis också ett samarbete med DiMartino och Konietzko, men duon hoppade för ett år sedan av projektet på grund av, som det brukar heta, kreativa skiljaktigheter. Det har skapat oro bland Avatar-fansen som fortfarande minns M Night Shyamalans live action-film The Last Airbender från 2010 med fasa. En film som DiMartino och Konietzko sagt att de önskar inte existerade.

Netflix har ändå valt att gå vidare med projektet som nu har Albert Kim (Sleepy Hollow, Nikita) som showrunner. Kim har i ett blogginlägg lovat att den nya Airbender-serien ska bli en autentisk skildring. ”Genom hela processen har vårt ledord varit autenticitet. Till berättelsen, till karaktärerna. Till de kulturella influenserna”, skriver han bland annat.

Albert Kim och Netflix har nu hittat de unga skådespelare som ska ge liv åt de animerade karaktärerna. 11-åriga Gordon Cormier (The Stand) ska spela huvudrollen som Aang, avataren och luftböjaren som bemästrar alla fyra elementen och bär hela världsfreden på sina tunna axlar.

Kiawentiio (Anne With an E) är klar för rollen som vattenböjaren Katara och Ian Ousley (13 Reasons Why) som Kataras bror Sokka. Dallas Liu (Pen15) gör rollen som eldböjaren Zuko. Vem som ska spela Toph Beifong har däremot inte offentliggjorts.