Trailer: De ger liv åt Avatar: The Last Airbender

Snart är det upp till bevis för skådespelarna som ger liv åt en av världens mest älskade animerade serier. Aang, Katara, Sokka och Appa ska rädda världen i trailern för Avatar: The Last Airbender.

I juni släppte Netflix de första bilderna på det unga gänget som 16 år efter att den animerade serien avslutades ska ge nytt liv åt Avatar-världen. I november annonserades premiärdatumet i en teaser och nu höjs temperaturen ytterligare när den officiella trailern efter bara några timmar har nästan en miljon Youtube-visningar.

Trots det stora intresset har fansen inväntat premiären med viss nervositet eftersom den animerade tv-seriens skapare Michael Dante DiMartino och Bryan Konietzko för tre år sedan hoppade av Netflixprojektet på grund av, som det brukar heta, kreativa skiljaktigheter. Fansen minns också med fasa M Night Shyamalans live action-film The Last Airbender från 2010. En film som DiMartino och Konietzko sagt att de önskar inte existerade.

Nu är det i stället Albert Kim (Sleepy Hollow, Nikita) som är showrunner. Han lovade redan 2021 i ett blogginlägg en autentisk skildring. ”Genom hela processen har vårt ledord varit autenticitet. Till berättelsen, till karaktärerna. Till de kulturella influenserna”, skrev han bland annat. Att döma av trailern stämmer detta för alla som är bekanta med den animerade serien kommer att känna igen sig.

Berättelsen är uppbyggd kring de fyra elementen som i The Last Airbender även representerar olika folkslag och deras förmåga att leva i harmoni med varandra. Ett både tidlöst och tidsenligt ämne. Det är också en värld där djuren har en viktig roll och med fantasins hjälp skapas nya raser som är en mix av olika djur, som Aangs flygande bison Appa.

Huvudkaraktärerna Aang, Katara, Sokka och Zuko spelas av fyra unga, okända skådespelare.

13-åriga Gordon Cormier (The Stand) leder gänget som avatar Aang, luftböjaren som förväntas lära sig bemästra alla fyra elementen och bär hela världsfreden på sina tunna axlar. Kiawentiio (Anne med ett E) gör rollen som vattenböjaren Katara och Ian Ousley (13 Reasons Why) spelar Kataras bror Sokka, som inte några specialkrafter men många idéer. Dallas Liu (Pen15) spelar eldböjaren prins Zuko som inledningsvis är seriens antagonist.

Paul Sun-Hyung Lee och Dallas Liu som Iroh och brorsonen Zuko.

Bland de äldre skådespelarna finns några mer kända namn. I rollistan finns bland andra Daniel Dae Kim som Fire Lord Ozai, Paul Sun-Hyung Lee som General Iroh, Casey Camp-Horinek som Gran Gran, Arden Cho som June, Maria Zhang som Suki, Sebastien Amoruso som Jet, Utkarsh Ambudkar som King Bumi och Danny Pudi som The Mechanist.

Den 22 februari landar alla åtta avsnitten i den första säsongen av Avatar: The Last Airbender hos Netflix.