Premiärdags för Big Little Lies säsong 2

Dags för alla kända ansikten i Big Little Lies att återvända till tv-rutan – nu förstärkta av Meryl Streep. I juni är det premiär på HBO Nordic för succéseriens andra säsong.

Det har varit HBO:s dag på TCA (Televison Critics Association) och en av höjdpunkterna var förstås presentationen av Big Little Lies. Den första säsongen blev som bekant en jätteframgång, framför allt för Reese Witherspoon och Nicole Kidman som både producerade HBO-serien via sina produktionsbolag och spelade två av huvudrollerna.

Ursprungligen presenterades Big Little Lies som en miniserie baserad på Liane Moriartys bestseller med samma namn, men efter att ha överrösts med priser och omfamnats av tittarna blev frestelsen för stor och alla inblandade siktade in sig på en andra säsong. Detta trots att berättelsen egentligen fick sin upplösning i och med det brutala slutet för Alexander Skarsgårds hustrumisshandlare Perry Wright. Om Skarsgård, som vann en birolls-Emmy för rollen, har gjort sitt eller dyker upp i flashback-scener eller liknande återstår att se.

“Även om vi är en grupp så finns det fortfarande konflikter inom gruppen. Men vi har nu det här som binder oss samman. Att se oss alla göra den här dansen tillsammans på grund av den här lögnen blir intressant att följa“, sa Zoe Kravitz under TCA-panelen.

Jean-Marc Vallée, som regisserade hela den första säsongen (liksom hela HBO-serien Sharp Objects) är kvar som producent men har överlämnat regipinnen till Andrea Arnold. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern och Zoe Kravitz ses återigen i de fem huvudrollerna. Dessutom ansluter självaste Meryl Streep i rollen som den avlidne Perrys mor, Mary Louise Wright. Hon lär ha en del frågor hon vill ha svar på från Celeste (Kidman) när serien återvänder i juni. Exakt vilken dag har ännu inte preciserats.

Här är de bilder som HBO släppt hittills från säsong 2.

Meryl Streep som Mary Louise Wright och Nicole Kidman som hennes svärdotter Celeste. Foto: Jennifer Classen/HBO
Reese Witherspoon och Zoe Kravitz som Madeline MacKenzie och Bonnie Carlson.
Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern och Shailene Woodley.