Woodley tredje storstjärnan i HBO-projekt

Stjärnglansen i HBO-dramat Big Little Lies var redan stark. Nicole Kidman och Reese Witherspoon får nu sällskap i miniserien av den unga stjärnan Shailene Woodley.

Storstjärnorna flockas kring tv-mediet, och de är framför allt intresserade av miniserier. HBO-dramat Big Little Lies är kanske det allra tydligaste exemplet. Oscars-vinnarna Nicole Kidman och Reese Witherspoon var redan klara för HBO-dramat som deras respektive produktionsbolag har rättigheterna till och som de båda är med och producerar. Det är Kidman som avslöjar att den tredje huvudrollen kommer att spelas av den betydligt yngre Shailene Woodley. Bara de sista detaljerna återstår och Woodley förväntas skriva på kommande vecka, uppger Kidman enligt Hollywood Reporter.

Shailene Woodley har vuxit till en av Hollywoods A-listade stjärnor via filmatiseringen av John Greens Förr eller senare exploderar jag och framför allt Young Adult-serien Divergent. Hon är också aktuell i den kommande Snowden-filmen. Big Little Lies blir Woodleys första tv-roll sedan de fem säsongerna med The Secret Life of the American Teenager, 2008–2013.

Big Little Lies bygger på en bestseller från 2014 med samma namn, skriven av Liane Moriarty. Det är en thriller med mörk humor om tre kvinnor med småbarn, vars perfekta liv faller samman och leder fram till ett mord. David Kelley, mest känd för advokatserier som Ally McBeal och Boston Legal, svarar för manuset. Kelley är för övrigt också aktuell med den nya advokatserien Trial hos Amazon.