Första bilderna från Game of Thrones

De avslöjar inte mycket, men nu är de i alla fall här. HBO har släppt de första bilderna på karaktärerna från den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones.

Efter en kryptisk teaser utan riktiga scener från tv-serien frestar HBO nu med de första bilderna från säsong åtta. De generiska bilderna är förstås medvetet utvalda för att avslöja så lite som möjligt om upplösningen av fantasydramat som växt till världens största tv-fenomen. HBO lär fortsätta att bygga upp förväntningarna genom att kasta ut små ben till fansen ända fram premiären i april.

Den 15 april är det premiär på HBO Nordic. Då blir det möjligt att streama det första av de sex avsnitt som en hög HBO-boss har sagt känns mer som sex långfilmer. Vissa avsnitt är upp till 90 minuter långa.

Den enda bilden på två karaktärer ihop är den ovan på Jon Snow (Kit Harington) och Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), vars allians tycks hålla. Den makthungriga Cersei Lannister (Lena Headey) ser betydligt mer ensam ut i sin del av Westeros.

Foto: Helen Sloan

Här är bilder på tolv Game of Thrones-karaktärer som mot alla odds har lyckats överleva ända till säsong åtta. Stark-syskonen först.

Sansa Stark (Sophie Turner).
Arya Stark (Maisie Williams).
Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright).
Jon Snow (Kit Harington).
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).
Tyrion Lannister (Peter Dinklage).
Cersei Lannister (Lena Headey).
Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau).
Brienne of Thart (Gwendoline Christie).
Davos Seaworth (Liam Cunningham)
Samwell Tarly (John Bradley).
Lord Varys (Conleth Hill).