Baz Luhrmanns Australia omklippt till miniserie

Baz Luhrmann har klippt om sin storfilm Australia till en miniserie. Två av kontinentens största namn, Nicole Kidman och Hugh Jackman, har huvudrollerna i Faraway Downs.

Den australiska regissören Baz Luhrmann har sagt att han med Australia ville göra en episk film med Borta med vinden-känsla och använda romantiken och storslagenhet för att skina ljus på den australiska ursprungsbefolkningen och ett smärtsamt sår i landets historia.

Filmen kom ut 2008. 15 år senare har Baz Luhrmann återvänt till klippbordet och byggt ut sin film till en miniserie i sex avsnitt som fått titeln Faraway Downs, efter ranchen som har en central roll i berättelsen. Den trailer som släppts har just den episka och storslagna ton som Luhrmann talat om.

Storfilmen med Nicole Kidman och Hugh Jackman möttes av blandad kritik när den gick upp biodukarna, men nominerades i alla fall till en Oscar för bästa kostym.

“Filmen Australia har ett eget liv, men där finns också en annan historia att berätta. En med andra lager och nyanser, och även andra vändningar som tv-formatet låter oss utforska. Faraway Downs kommer från samma material, men är en annan version av Australia för publiken att upptäcka“, sa Baz Luhrmann när projektet presenterades i juni.

Miniserien följer samma grundhistoria som filmen. Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) ärver en boskapsranch – Faraway Downs – efter sin avlidne make. När en ranchbaron, King Carney (Bryan Brown), försöker komma över hennes mark går hon motvilligt ihop med en boskapsskötare (Hugh Jackman) för att skydda din ranch.

Historien ses genom ögonen på unge Nullah (Brandon Walters), ett barn från ursprungsbefolkningen med blandat påbrå som blivit offer för den raspolitik som ställde aboriginska barn under statens förmyndarskap, nu känt som “den stulna generationen“.

Alla sex avsnitten av Faraway Downs kommer till den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 26 november och därefter till Stars på Disney+ på ett ännu inte annonserat datum.