Polarna McConaughey och Harrelson som sig själva i komediserie

Senast det begav sig så skrevs tv-historia. Nu återförenas True Detective-duon Matthew McConaughey och Woody Harrelson i en komediserie där de ska spela – sig själva.

Matthew McConaughey och Woody Harrelson var radarparet i den första säsongen av HBO-serien True Detective som hade premiär 2014. Båda Emmy-nominerades för sina insatser. Nu har de två polarna skrivit under för att medverka i en komediserie hos Apple TV+ som är baserad på deras långa vänskap i verkliga livet. Titeln är Brother From Another Mother.

Matthew McConaughey och Woody Harrelson som sina karaktärer i True Detective. Foto: HBO

I en intervju i podcasten “Let’s Talk Off Camera with Kelly Ripa” avslöjar Matthew McConaughey att han och bästa polaren Woody Harrelson faktiskt skulle kunna vara bröder. Åtminstone verkar det stå klart att McConaugheys mamma under en av separationerna från maken hade ihop det med Harrelsons pappa.

Apple TV-serien beskrivs som en varmhjärtad udda par-historia om det konstiga och vackra bandet mellan två skådespelare. Vänskapen testas när deras respektive familjer försöker leva ihop på en ranch i Texas.

Seriens skapare David Weir Read har Schitt’s Creek på sitt cv. Han har sedan tidigare en annan komediserie hos Apple TV+, The Big Door Prize, som hade premiär den 29 mars och redan har förnyats.

Woody Harrelson är också tv-aktuell i White House Plumbers. HBO-serien om två spinndoktorer under Watergateskandalen har premiär den 1 maj. Läs mer här.