Ny serie återförenar True Detective-duo

Nic Pizzolatto skapade True Detective och Matthew McConaughey bidrog till att serien blev ett fenomen. Nu återförenas duon i nya tv-projektet Redeemer.

Den första säsongen av HBO-serien True Detective tog tv-världen med storm. Matthew McConaughey och Woody Harrelson spelade de två kriminalpoliserna Rust Cohle och Martin Hart som återberättade jakten på en seriemördare vars fall tagits upp på nytt.

Nic Pizzolatto skapade antologiserien, men har i de två säsonger som följt haft svårt att upprepa magiken från den första säsongen. Kanske går det bättre när han nu återigen ska samarbeta med Matthew McConaughey. De två ska tillsammans producera dramaserien Redeemer hos FX. Stjärnskådespelaren gör också huvudrollen i karriärens andra tv-serie.

Patrick Colemans debutroman The Churchgoer har inspirerat Nic Pizzolatto att skriva manuset för Redeemer. I centrum finns en före detta präst, nu säkerhetsvakt (McConaughey), vars jakt på en saknad kvinna i Texas leder till korruption och konspirationer. Hans liv och förflutna påverkas och flätas samman av ett mysterium som präglas av en spiral av våld och svek.

Den så kallade ”script-to-series”-dealen för Redeemer innebär att om Nic Pizzolattos manus håller måttet så startar produktionen av serien direkt utan det traditionella upplägget där ett pilotavsnitt först ska godkännas.