Trailer: HBO:s miniserie White House Plumbers

HBO har släppt trailer och nytt premiärdatum för White House Plumbers. Woody Harrelson och Justin Theroux är två spinndoktorer i presidentens närhet när Watergate-skandalen dramatiseras igen.

Förra året var det 50 år sedan fem män bröt sig in i demokraternas högkvarter i Washington DC för att installera utrustning för avlyssning. Det var starten på det som blivit känt som Watergate-skandalen.

50-årsjubileet återuppväckte intresset för att berätta historier om den största politiska skandalen i modern amerikansk historia. Först anlände Gaslit, och lite försenat följer snart White House Plumbers.

När den första teasern anlände i december så utlovades premiär i mars. I den nysläppta trailern är datumet som gäller för HBO Max-premiären i stället den 1 maj. Det betyder i praktiken den 2 maj för oss i Sverige.

White House Plumbers är baserad på offentliga dokument och boken Integrity av president Richard Nixons advokat Egil Krogh samt Matthew Krogh. Veep-författarna Alex Gregory och Peter Huyck har skapat miniserien och David Mendel, som var Veeps showrunner, står för regin.

Woody Harrelson och Justin Theroux spelar huvudkaraktärerna E Howard Hunt och G Gordon Liddy. De två är medlemmar i “White House Plumbers”, en grupp som fått i uppdrag att stoppa läckorna av klassificerat material. Hunt och Liddy låg bakom det misslyckade inbrott som ledde till att Nixons administration kollapsade. Serien följer hur de två desperat försöker minimera skadorna och utforskar hur händelserna påverkade deras egna privatliv. 

Lena Headey spelar Dorothy Hunt som mötte sin blivande make E Howard Hunt i Shanghai när båda var verksamma inom CIA. Kiernan Shipka, Zoe Levin, Liam James och Tre Ryder spelar andra medlemmar i familjen Hunt. G Gordon Liddy hade FBI-bakgrund. Hans hustru Fran spelas av Judy Greer.