Harrelson och Theroux leder Watergate-serie

Hollywood kan inte få nog av Watergate-skandalen. I HBO-serien White House Plumbers spelar Woody Harrelson och Justin Theroux två spinndoktorer i president Richard Nixons närhet.

I år är det 50 år sedan fem män bröt sig in i demokraternas högkvarter i Washington DC för att installera utrustning för avlyssning. Det var starten på det som blivit känt som Watergate-skandalen. 50-årsjubileet har återuppväckt intresset för att berätta historier om den största politiska skandalen i modern amerikansk historia.

I april kom Starz-serien Gaslit (Viaplay i Sverige) med Julia Roberts och Sean Penn och i mars är det dags för ännu en Watergate-historia. I HBO:s miniserie White House Plumbers spelar Woody Harrelson och Justin Theroux huvudpersonerna E Howard Hunt och G Gordon Liddy. De är medlemmar i “White House Plumbers”, en grupp som fått i uppdrag att stoppa läckorna av klassificerat material. Hunt och Liddy låg bakom det misslyckade inbrott som ledde till att Nixons administration kollapsade. Serien följer hur de två desperat försöker minimera skadorna och utforskar hur händelserna påverkade deras egna privatliv.

Lena Headey spelar Dorothy Hunt som mötte sin blivande make E Howard Hunt i Shanghai när båda var verksamma inom CIA. Kiernan Shipka, Zoe Levin, Liam James och Tre Ryder spelar andra medlemmar i familjen Hunt. G Gordon Liddys hustru Fran spelas av Judy Greer.

The White House Plumbers är baserad på offentliga dokument och boken Integrity av Nixons advokat Egil Krogh samt Matthew Krogh. Veep-författarna Alex Gregory och Peter Huyck har skapat serien och David Mendel, som var Veeps showrunner, står för regin.

I den första teasern meddelar HBO att White House Plumbers har premiär i mars, dock utan att ange ett mer exakt datum.