Paranormalt i Courteney Cox tv-comeback

Courteney Cox gör tv-comeback i skräckkomedin Shining Vale. Greg Kinnear och Mira Sorvino medverkar också i den nya Starz-serien.

Det är drygt ett år sedan som kabelkanalen Starz beställde ett pilotavsnitt av Shining Vale. Nu är det klart att det blir en serie. Starz har beställt åtta halvtimmesasvnitt av skräckkomedin med Courteney Cox i huvudrollen.

Courteney Cox är förstås mest känd som Monica Gellar från Friends, sitcomen som är aktuell med en nyinspelad HBO Max-special, men hon har också frontat sex säsonger av Cougar Town och medverkat i alla Scream-filmerna.

Jeff Astrof (Trial & Error) och Sharon Horgan (Catastrophe) har skapat Starz-serien. Skräck och komedi blandas i berättelsen om en dysfunktionell familj som flyttar in i ett hus där det ägt rum hemska grymheter.

Patricia ”Pat” Phelps (Cox) är den enda i familjen som verkar märka något av de paranormala aktiviteter som pågår i huset. Pat är övertygad om att hon är antingen deprimerad eller besatt, symptomen visar sig nämligen vara likadana.

Greg Kinnear spelar Pats känslige make Terry som med flytten försöker rädda parets äktenskap efter att Pat haft en affär med en ung hantverkare. Familjens tonårsbarn Gaynor och Jake, spelar av Gus Birney och Dylan Gage medan Merrin Dungey har rollen som Pats bästa vän Kam.

Mira Sorvino spelar Rosemary som enligt karaktärsbeskrivningen antingen är Pats alter ego, en person med splittrad personlighet, hennes musa eller en demon som försöker ta över Pat …

Här är den första bilden på familjen Phelps, som Starz offentliggjort från pilotavsnittet.

I Sverige är det numera Viaplay som har rättigheterna till Starz-serier.