Nya demoner att tackla för Courteney Cox i Shining Vale

Courteney Cox är tillbaka i det hemsökta huset. Den andra säsongen av Friends-stjärnans skräckkomedi Shining Vale debuterar, just det, fredagen den 13 oktober.

Shining Vale hade premiär i mars 2022, Courteney Cox karaktär heter Patricia ”Pat” Phelps och är en författare med skrivkramp.

Efter att ha levt ett vilt liv som ung skrev Pat en vågad drog- och alkoholindränkt kvinnolyftande roman. 17 år senare har hon fortfarande inte skrivit någon ny roman. Däremot är äktenskapet med Terry (Greg Kinnear) i kris efter att Pat haft en affär med en ung hantverkare.

I ett desperat försök att rädda äktenskapet flyttar familjen Phelps från Brooklyn till ett 200-årigt hus i Shining Vale, Connecticut. Det är där som det pågår paranormala aktiviteter, som dock bara Pat verkar märka av. Frågan är om det är symptom på att hon är deprimerad eller besatt när hon ser Rosemary (Mira Sorvino) som bott i det viktorianska huset förut.

Säsong två kickar igång fyra månader senare när Pat släpps ut ur det psykiatriska sjukhuset i förtid. Hon återvänder hem fast besluten att för att plocka upp resterna av sin familj, men upptäcker att barnen inte behöver henne, att Terry inte kommer ihåg henne och att den nya grannen Ruth ser ut precis som Rosemary. Och som om detta inte vore nog börjar huset avslöja chockerande hemligheter från den förflutna.

Familjens tonårsbarn Gaynor och Jake, som inte vill ha med sin mor att göra, spelas av Gus Birney och Dylan Gage. Rollen som Pats vän och redaktör Kam görs av Merrin Dungey.

Shining Vale har premiär på den amerikanska kabelkanalen Starz den 13 oktober.  I Sverige är Viaplay hem för Starz-serier.