Trailer: Courteney Cox i Shining Vale

Mira Sorvino spökar för Courteney Cox i den nya skräckkomedin Shining Vale. Den officiella trailern har landat inför seriepremiären i mars.

Det är skräck för hela slanten för Friends-stjärnan Courteney Cox. På filmduken har hon synts i Scream 5 och på tv-skärmarna närmar det sig premiär för Shining Vale.

I Starz nya skräckkomedi spelar Courteney Cox karaktären Patricia ”Pat” Phelps, en författare med skrivkramp. Efter att ha levt ett vilt liv som ung skrev Pat en vågad drog- och alkoholindränkt kvinnolyftande roman. 17 år senare har hon fortfarande inte skrivit någon ny roman. Dessutom är äktenskapet med Terry (Greg Kinnear) i kris efter att Pat haft en affär med en ung hantverkare.

I ett desperat försök att rädda äktenskapet flyttar familjen Phelps från Brooklyn till ett 200-årigt hus i Shining Vale, Connecticut. Det är där som det pågår paranormala aktiviteter, som dock bara Pat verkar märka av. Frågan är om det är symptom på att hon är deprimerad eller besatt att hon ser Rosemary som bott i huset förut. Hennes kontakt med Mira Sorvinos övernaturliga skepnad får i alla fall den märkliga effekten att Pat får fart på sin skrivprocess.

Familjens tonårsbarn Gaynor och Jake, som inte vill ha med sin mor att göra, spelas av Gus Birney och Dylan Gage. Rollen som Pats vän och redaktör Kam görs av Merrin Dungey.

Shining Vale har premiär på den amerikanska kabelkanalen den 6 mars.  I Sverige är Viaplay hem för Starz-serier.