Trailer: HBO-film om fallet Anita Hill

Kerry Washington spelar Anita Hill och Wendell Pierce Clarence Thomas i HBO-filmen Confirmation om ett av USA:s mest kända fall som berör sexuella trakasserier.

I det uppmärksammade målet från 1991 trädde en ung juristprofessor fram och anklagade sin före detta chef och den till högsta domstolen nominerade Clarence Thomas för sexuella trakasserier. Efter en intensiv debatt blev Thomas till slut ändå utsedd till domare, men med väldigt liten marginal.

I dokumentären spelas den då blott 35-åriga juristprofessorn Anita Hill av Kerry Washington, mest känd för rollen som Olivia Pope i Scandal. ”Oavsett utfallet i målet så startade det en konversation och vi vill försäkra oss om att den konversationen fortsätter”, sa Washington under TCA-dagarna i Pasadena i januari.

Kerry Washington träffade Anita Hill som en del av förberedelserna. ”Att porträttera någon som finns i verkligheten innebär en annan typ av ansvar, särskilt när de fortfarande lever”.

Wendell Pierce spelar Clarence Thomas och Greg Kinnear gestaltar demokraten Joe Biden som då satt i senatens juridiska kommitté. ”Även om tittarna vet hur historien slutar är den mycket rikare än vad man förväntar sig. Det är inte så enkelt som han-sa-hon-sa”, förklarade Kinnear.

HBO-dokumentären har premiär den 16 april i USA och dagen därpå på HBO Nordic.