Ny spionserie för Park Chan-wook

Park Chan-wooks nästa tv-projekt efter The Little Drummer Girl blir också en spionhistoria. Regissören ska bearbeta romanen The Sympathizer.

The Little Drummer Girl med Alexander Skarsgård, Florence Pugh och Michael Shannon var den hyllade sydkoreanska filmregissörens tv-debut. Nästa tv-projekt blir alltså att göra serie av den vietnamesiska professorn Viet Thanh Nguygens Pulitzer Prize-belönade roman The Sympathizer.

Projektet annonserades av Viet Thanh Nguygen på Twitter: “Glad över att slutligen kunna tillkännage att A24 köpt The Sympathizer för tv, ihop med regissör Park Chan-wook, vars filmer inkluderar The Handmaiden. Hans Oldboy var en stor influens för The Sympathizer och jag kan inte föreställa mig en bättre person som regissör för den här tv-bearbetningen.”

The Sympathizer utkom 2015 och är en mix av historisk fiktion och spionhistoria kryddat med en kärlekshistoria. Det är berättelsen om en man som slits mellan sin politiska åskådning och sina personliga lojaliteter. Året är 1975 och han är som mullvad från norra Vietnam infiltrerad i den sydvietnamesiska armén. När mullvaden skickas till USA blir han kvar i det sydvietnamesiska lokalsamhället i Los Angeles och blir även rådgivare till en amerikansk film om Vietnamkriget, för att slutligen återvända till Vietnam för att kriga mot kommunisterna.

När tv-produktionen kan starta är oklart. Park Chan-wook är också upptagen med det romantiska mördarmysteriet Decision to Leave, hans fösta långfilm sedan The Handmaiden 2016.