Skräckkomedi nästa för Courteney Cox

DELA

Hon är redan het med anledning av återföreningen av Friends. Men Courteney Cox har ytterligare ett tv-projekt på gång; skräckkomedin Shining Vale.

Senast vi såg henne i en egen tv-serie var i Cougar Town som tog slut 2015. Nu är Courteney Cox redo igen för en huvudroll. Kabelkanalen Starz har beställt ett pilotavsnitt av Shining Vale, en serie skapad av Jeff Astrof (Trial & Error) och Sharon Horgan (Catastrophe). Astrof och Cox jobbade för övrigt ihop under de tidiga åren av Friends (Vänner).

Shining Vale beskrivs som en skräckkomedi. En genré som borde vara som gjord för Courteney Cox som förutom komediserien Friends är mest känd för sin medverkan i de fyra Scream-filmerna.

Courteney Cox ska spela Patricia ”Pat” Phelps, en kvinna som i sin ungdom levde ett vilt liv och blev känd genom att skriva en vågad, drog- och alkoholdränkt kvinnoroman. 17 år senare är hon drogfri men med ett dåligt äktenskap och tonårsbarn som inte vill ha något med henne att göra. Efter att ha varit trogen i alla år faller hon i fällan med en ung, attraktiv granne.

I ett försök att rädda äktenskapet flyttar hon med familjen till en liten småstad där det visar sig hända hemska saker. Men ingen verkar märka någonting förutom Pat, vilket gör henne övertygad om att hon antingen är deprimerad eller besatt – symptomen är ungefär desamma.

”Starz satsar på att utöka antalet egenproducerade komedier och är otroligt stolta över att locka över en sådan skicklig skådespelerska som Courteney Cox till vårt bolag för att spela huvudrollen i Shining Vale”, säger Jeffrey Hirsch, president och vd Starz, i ett uttalande.

Courteney Cox är också högaktuell som en av de sex skådespelarna från Friends som ska återförenas i en HBO Max-special i samband med lanseringen av den nya streamingtjänsten i maj.