Hitserien You får en tredje säsong

Stalker-Joe får fortsatt förtroende av Netflix. You har förnyats för en tredje säsong.

Den första säsongen av You sändes på den amerikanska tv-kanalen Lifetime och gick då ganska obemärkt förbi. Men när serien blev en del av Netflix katalog så formligen exploderade intresset för serien om den charmiga sociopaten som blir så sjukligt fixerad i de tjejer som han är intresserad av att han inte tvekar att gå över lik. Enligt Netflix hade 40 miljoner hushåll startat serien under de fyra första veckorna efter premiären.

You är numera en originalserie från Netflix och en av streamingjättens största hitserier, så det är inte särskilt överraskande att bolaget så snabbt gett klartecken för en tredje säsong. Tio nya avsnitt utlovas någon gång under 2021, You-fansen tvingas alltså vänta mer än ett år på den nya säsongen.

Säsong två landade hos Netflix på Annandag jul. Handlingen flyttade då med Joe Goldberg (Penn Badgley) från New York till Los Angeles där han snabbt fick ögonen på Love Quinn (Victoria Pedretti). Både Badgley och Pedretti kommer att återvända till sina roller när den tredje säsongen spelas in.

Två av Hollywoods mest profilstarka tv-skapare är exekutiva producenter för hitserien. Greg Berlanti ligger även bakom Arrow, The Flash och alla andra DC-serier på ungdomskanalen The CW. Yous showrunner Sera Gamble är också ansvarig för sci fi-serien The Magicians, som i veckan har premiär för sin sjätte säsong. Berlanti och Gamble har byggt You på Caroline Kepnes bästsäljande roman You (Du i svensk översättning) och uppföljare Hidden Bodies (Gömda kroppar).