Joes öde beseglas när You avslutas med säsong 5

Penn Badgley har begravt lik i fyra säsonger som den charmige men livsfarlige Joe Goldberg. I den femte ska Joes historia knytas ihop av en ny showrunnerduo. Finalen kommer till Netflix 2024.

You är Netflix hitserie baserad på Caroline Kepnes bästsäljande roman med samma namn. Gossip Girl-skådisen Penn Badgley spelar antihjälten Joe Goldberg som utvecklar en sjuklig fixering i de kvinnor som han förälskar sig i, vilket får dödliga konsekvenser. Den senaste säsongen är Netflix mest populära engelskspråkiga serie just nu.

Den första säsongen av You producerades för den amerikanska tv-kanalen Lifetime som sände alla avsnitt utan att det blev särskilt mycket buzz kring serien. Men när You blev en del av Netflix katalog exploderade intresset. Från den andra säsongen är You en originalserie från Netflix.

I fyra säsonger har skaparen Sara Gamble också varit showrunner, men inför finalsäsongen kliver hon av för att fokusera på andra projekt. I stället avslutas historien om Joe Goldberg av Michael Foley, som varit med från starten, och Justin W Lo, som anslöt till säsong två.

“Att göra den här serien ihop med författarna, producenterna, regissörerna, skådespelarna och resten av besättningen har varit en ära och löjligt kul. Jag har haft tur som fått jobba med en artist så talangfull och reflekterande som Penn Badgley. Jag är stolt över vad vi åstadkommit och känner mig privilegierad över att kunna lämna över stafettpinnen. Jag ser fram emot att titta på och stötta You-teamet när de tar Joe Goldbergs resa till sin tvistade avslutning”, säger Sera Gamble i ett uttalande.

Sera Gamble kvarstår som exekutiv producent tillsammans med Greg Berlanti och Sarah Schechter.

“Medan Penn Badgleys antihjälte inte kunde förutse var hans jakt på sann kärlek skulle föra honom så kan man inte säga detsamma om seriens kreativa team, för de har alltid sett detta som en fem säsongers-resa”, säger kompanjonerna Berlanti och Schechter i ett gemensamt uttalande.

Charlotte Ritchies Kate överlevde säsong fyra som avslutades med att Joe återvände till New York med sin nya kärlek, som precis ärvt hela sin mördade fars förmögenhet. Livet är på topp för Joe när den sista säsongen inleds.