Trailer: Edgar Ramirez som Paolo Macchiarini i Dr Death

Trailern har släppts för den andra säsongen av Dr Death. Edgar Ramirez och Mandy Moore har huvudrollerna i historien om den Sverigebekanta kirurgen Paolo Macchiarini.

Den medicinska true crime-serien Dr Death är uppbyggd i form av en antologi som hämtar inspiration från olika säsonger av den podcast med samma namn som är förlaga till tv-serien. 

Edgar Ramírez som Paolo Macchiarini. Foto: Scott McDermott/Peacock

Den andra säsongen handlar om den kontroversiella kirurgen Paolo Macchiarini som under ett antal år på 2010-talet var anställd vid Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset. Macchiarini spelas av Edgar Ramirez medan This is Us-stjärnan Mandy Moore gör rollen som den undersökande journalisten Benita Alexander.

Enligt synopsis suddas gränserna mellan privat- och yrkesliv ut och förändrar Benitas liv för alltid när hon blir Macchiarinis flickvän. Medan hon får erfara hur långt den italienska stjärnkirurgen är beredd att gå för att skydda sina hemligheter så gör en grupp läkare på andra sidan jordklotet chockerande upptäckter. En av dessa läkare spelas av svensken Gustaf Hammarsten.

Här är den nysläppta officiella trailern.

Alla säsongens åtta avsnitt släpps den 21 december hos den amerikanska streamingtjänsten Peacock, vars serier i Sverige normalt hamnar hos Skyshowtime.