Medborgarrättskämpar i nästa Genius

Nästa kapitel av Natgeo-serien Genius handlar om de två medborgarrättskämparna Martin Luther King jr och Malcolm X. I titeln förkortat Genius: MLK/X.

Efter genierna Albert Einstein, Pablo Picasso och Aretha Franklin har Disney-ägda National Geographic valt ett bredare fokus för den fjärde säsongen av antologiserien Genius.

I det nya kapitlet utforskas de formativa åren och de banbrytande prestationer och olika filosofier som Martin Luther King jr och Malcolm X stod för. Eller som det står uttryckt i seriens synopsis: “Medan King kämpade för jämlikhet mellan raserna med hjälp av ickevåldsamma protester så argumenterade Malcolm X kraftfullt för svart makt, identitet och självbestämmande”.

Med sina formidabla fruar Coretta Scott King och Betty Shabazz bredvid sig blev de två medborgarrättskämparna synonyma med en era och kampen för social och ekonomisk rättvisa. Martin Luther King jr och Malcolm X möttes bara en gång, men utmanade varandras ståndpunkter, och ingen av dem hade blivit lika framgångsrik utan den andra.

Bland producenterna återfinns Reggie Rock Bythewood och Gina Prince-Bythewood. Raphael Jackson jr och Damione Macedon (The Mosquito Coast, Power) ska fungera som showrunners och Jeff Stetson skriva manus till pilotavsnittet.

Disney+ är nytt hem för antologiserien.