Trailer: Emmy Rossum som Angelyne

När Emmy Rossum följer upp Shameless är det med en helt ny look. Serien om det blonda bombnedslaget Angelyne har nu fått en officiell trailer.

Efter nio Shameless-säsonger lämnade Emmy Rossum rollen som Fiona, äldst i syskonskaran Gallagher. I sin första ledande tv-roll på tre år spelar hon en populärkulturell ikon från 1980-talet.

Det blonda bombnedslaget föddes 1950 i Polen som Ronia Tamar Goldberg och skapade själv sin nya, länge hemliga, identitet och persona.

“Jag vill inte bli känd för någonting jag gör, jag vill bli känd för den jag är!”, säger Angelyne i den nysläppta trailern för för Peacock-serien som är döpt efter den sångerska, skådespelerska, medieprofil, och modell vars kändisskap slog i taket när hon 1984 poserade sexigt på enorma Billboard-tavlor runt om i Los Angeles.

I rollistan finns även Martin Freeman (Fargo), Alex Karpovsky (Girls), Hamish Linklater (Midnight Mass), Charlie Rowe (Rocketman), Lukas Gage (Euphoria), Michael Angarano (This Is Us), Molly Ephraim (The Front Runner) och David Krumholtz (The Deuce).

Enligt streamingtjänsten Peacocks beskrivning handlar miniserien om kändisskap, identitet, överlevnad, underkläder, män, kvinnor, kvinnor som frestar män, män som är fixerade vid kvinnor, West Hollywood, kristaller och ufon.

“Det är inte rakt av en biografi. Det är en historia som är inspirerad av det som Angelyne representerar, så det är en magisk historia, en hoppfull historia, en historia om att bli den person som du var tänkt att bli och att tro på sin egen inre styrka för att manifestera sina drömmar. Det är en historia om Los Angeles och allt som staden betyder för människor som flyttar hit och för människor som drömmer om att flytta hit”, förklarar showrunnern Allison Miller.

Angelyne har premiär på den NBCUniversal-ägda streamingtjänsten Peacock den 19 maj. I väntan på att Skyshowtime lanseras senare i år så har Peacock-serier inget självklart hem i Sverige.