Trailer: Kapitlet om soulgeniet Aretha

Cynthia Erivo transformeras till souldrottningen Aretha Franklin i Genius: Aretha. Det nya kapitlet av antologiserien har premiär i mars.

Efter en säsong om Albert Einstein och en om Pablo Picasso är souldrottningen Aretha Franklin nästa geni att porträtteras i National Geographics antologiserie Genius. 

”Det kommer aldrig mer någon som jag”, deklarerar the queen of soul i den nya trailer som precis har släppts. Hon spelas av Cynthia Erivo (The Outsider) som härom året Oscarsnominerades för sin roll som frihetshjälten Harriet Tubman i filmen Harriet.

Medverkar i Genius: Aretha gör även Courtney B Vance som C L Franklin, David Cross som Jerry Wexler, Malcolm Barrett so. Ted White, Patrice Covington som Erma Franklin, Kimberly Hébert Gregory som Ruth Bowen, Rebecca Naomi Jones som Carolyn Franklin och Sanai Victoria som Little Re.

Enligt National Geographics beskrivning kommer den tredje säsongen att utforska Aretha Franklins musikaliska genialitet och ojämförbara karriär men också hur hon påverkat och influerat musiken och kulturen runt om i världen. Franklin var en gospelvirtuos, en frispråkig människorättsaktivist och av många ansedd som den bästa sångerskan i modern tid.

Genius: Aretha har premiär på tv-kanalen National Geographic den 21 mars och kommer att sändas två avsnitt i taget under fyra dagar.