Klart för säsong 3 och 4 av Bridgerton

Det är fortfarande tidigt i produktionen av säsong två, men Netflix har redan gett grönt ljus för både säsong tre och fyra av det sexiga kostymdramat Bridgerton.

Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes produktionsbolag Shondaland ligger bakom Familjen Bridgerton som enligt Netflix egna beräkningar nådde hela 63 miljoner tittare under den första månaden efter premiären på juldagen. En omedelbar succé som lett inte bara till säsong två, utan nu också säkrat både en tredje och fjärde säsong.

Naturligtvis presenterat på klassiskt Lady Whistledown-manér:

Shonda Rhimes uttalande om förnyelsen: “Från den första stund jag läste Julia Quinns utsökta Bridgerton-serie så visste jag att det här var historier som skulle fånga även en tv-publik. Men den här bearbetningen skulle inte ha blivit en succé utan de många viktiga bidragen från hela Shondaland-teamet. De här två extra säsongerna visar på ett starkt förtroende för vårt arbete och jag är oerhört tacksam över att ha en kreativ samarbetspartner som Netflix. Betsy (Beers) och jag är överförtjusta över att få möjlighet att fortsätta att ta Bridgerton-världen till den globala publiken.”

Det blir dock en Bridgerton-värld utan stjärnan Regé-Jean Page som spelade hertigen av Hastings, Simon Basset, i den första säsongen. Hans del av historien är till fansens stora besvikelse över, eftersom varje del av boksviten centreras kring olika Bridgerton-syskon.

Den andra delen heter The Viscount Who Loved Me och är den kärlekshistoria som placerar äldsta brodern Anthony (Jonathan Bailey) i centrum. Seriens skapare Chris van Dusen har bekräftat att tv-serien följer boksviten, vilket bör betyda att An Offer from a Gentleman och Romancing Mister Bridgerton står på tur i säsong tre och fyra.