Ikonisk röst i Shonda Rhimes Netflixserie

Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes har anlitat ingen mindre än Julie Andrews för sin första Netflix-serie, ett kostymdrama baserat på den populära bokserien om familjen Bridgerton.

Det är snart två år sedan som Shonda Rhimes meddelade att hon flyttar sitt framgångsrika produktionsbolag Shondaland (Grey’s Anatomy, Scandal, How to get away with murder m fl) från ABC till Netflix, enligt uppgift handlade det om en miljardaffär.

Upp till åtta nya serier har sagts vara under utveckling, men ännu har ingen haft premiär på streamingtjänsten. Ett historiskt drama ser ut att stå först i kön. Det handlar om en bearbetning av Julia Quinns (pseudonym för Julie Pottinger) böcker om familjen Bridgerton.

Shondaland planerar en dramaserie i åtta delar som utspelar sig cirka 1813 i ett sexigt och överdådigt societets-London med invecklade sociala regler och hårda maktkamper. I centrum för berättelsen finns den mäktiga familjen Bridgerton bestående av åtta tajta syskon som åtminstone i bokserien har förnamn i alfabetisk ordning.

Julie Andrews lånar ut sin ikoniska röst från Sound of Music och Mary Poppins för att ge karaktär åt Lady Whistledown, en anonym och mystisk skvallerskribent som med sin vassa tunga och mix av sociala kommentarer och förolämpningar får överklassen i London att koka. Vilka som i övrigt medverkar har ännu inte offentliggjorts.

Scandal-producenten Chris Van Dusen blir showrunner och radarparet Shonda Rhimes och Betsy Beers fungerar som exekutiva producenter.

Bridgerton-serien, som ännu inte fått någon officiell titel, väntas få premiär någon gång under nästa år.