Då återvänder Bridgerton till Netflix

Det romantiska succédramat Bridgerton har fått ett premiärdatum för säsong två. Det annonseras av skådespelarna på dagen ett år efter premiären.

Den första säsongen av det sexiga och romantiska kostymdramat fokuserade på familjen Bridgertons äldsta dotter Daphne (Phoebe Dynevor) och hennes romans med hertigen av Hastings, Simon Basset (Regé-Jean Page). Den andra säsongen kommer, liksom den andra boken (The Viscount Who Loved Me) i romansviten som serien bygger på, att ägna mest tid åt äldste brodern Anthonys (Jonathan Bailey) jakt efter en hustru och hans möte med Kate (Simone Ashley).

Den första teasern för säsong två släpptes i september och på dagen ett år efter premiären på juldagen 2021 kommer nästa teaser. Eller som Netflix uttrycker det: Lady Whistledown har ett särskild julgåva till sina läsare. Säsong två skall starta den 25 mars.

Här är teasern där Jonathan Bailey, Simone Ashley och några av de andra skådespelarna (i civila kläder) läser upp ”meddelandet från lady Whistledown”.

Här är också lite mer om handlingen i säsong två: Driven av sin plikt att upprätthålla familjenamnet söker Anthony efter en debutant som möter hans omöjligt höga krav. Letandet sker utan framgång ända tills Kate och hennes yngre syster Edwina Sharma (Charithra Chandran) anländer från Indien. När Anthony börjar uppvakta Edwina upptäcker Kate hans sanna avsikter – äkta kärlek är inte högt på hans prioriteringslista – och beslutar sig för att göra allt för att stoppa föreningen. Men Kate och Anthonys verbala sparringmatcher för dem närmare varandra, vilket komplicerar saken på båda sidor. Mitt emot, på Grosvenor Square, måste Featheringtons välkomna den senaste arvtagaren till herrgården medan Penelope (Nicola Coughlan) fortsätter att hålla sin hemlighet dold även från de personer som står henne närmast.

Bridgerton, eller Familjen Bridgerton som Netflix envisas med att kalla serien i Sverige, är redan förnyad för både en tredje och fjärde säsong. Dessutom skriver Shonda Rhimes på en spinoff-serie om drottning Charlotte som ung.