Julpremiär för Shonda Rhimes Bridgerton

Den första Shonda Rhimes-producerade Netflixserien är färdig att presenteras. De första bilderna från Bridgerton har offentliggjorts tillsammans med ett premiärdatum.

Shonda Rhimes byggde sitt eget imperium hos kanalen ABC med Grey’s Anatomy som den gyllene diamanten. Ända sedan hon i en miljardaffär 2018 tog sitt produktionsbolag Shondaland (även Scandal, How to get away with murder med flera) och flyttade till Netflix har förväntningarna varit stora på vad som ska komma ut av partnerskapet.

Först ut blir alltså Bridgerton som är skapad av mångåriga Shondaland-författaren Chris Van Dusen. Kostymdramat är en bearbetning av Julia Quinns (pseudonym för Julie Pottinger) böcker om societetsfamiljen Bridgerton. Det är en serie full av svepande romantik och smaskiga skandaler och en berättelse som med Shonda Rhimes som exekutiv producent inte oväntat även beskrivs som kvick.

Handlingen utspelar sig cirka 1813 i ett sexigt och överdådigt societets-London där invecklade sociala regler och hårda maktkamper styr tillvaron. Den mäktiga familjen Bridgerton består av många tajta syskon. I centrum finns den äldsta dottern Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), som precis gett sig ut på Londons äktenskapsmarknad – i hopp om att gå i sina föräldrars fotspår och hitta sann kärlek.

När Dahpnes äldre bror avfärdar hennes potentiella friare börjar den anonyma och mystiska skvallerskribenten Lady Whistledown, med sin vassa tunga och mix av sociala kommentarer och förolämpningar, att sprida rykten om Daphne. Julie Andrews lånar ut sin ikoniska röst från Sound of Music och Mary Poppins för att ge karaktär åt Lady Whistledown.

Phoebe Dynevor som Daphne Bridgerton och Regé-Jean Page som Simon Basset. Foto: Liam Daniel/Netflix.

En dag möter Daphne den åtråvärde och rebelliske hertigen av Hastings (Regé-Jean Page). Simon Basset är en eftertraktad ungkarl fast besluten att aldrig gifta sig. Men trots att båda två förkunnat att de inte är intresserade av varandra går deras attraktion inte att ta miste på. En viljornas kamp inleds samtidigt som de tvingas navigera bland samhällets förväntningar på deras framtid. 

I serien medverkar även Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter och Harriet Cains.

Bridgerton har premiär den 25 december. Här är de övriga bilderna som Netflix precis har offentliggjort:

Claudia Jessie som Eloise Bridgerton och Nicola Coughlan som Penelope Featherington. Foto: Liam Daniel/Netflix.
Golda Rosheuvel som drottning Charlotte. Foto: Liam Daniel/Netflix.
Jonathan Bailey som Anthony Bridgerton och Regé-Jean Page som Simon Basset. Foto: Liam Daniel/Netflix.
Syskonen Bridgerton. Foto: Liam Daniel/Netflix.
Nicola Coughlan som Penelope Featherington, Polly Walker som Portia Featherington, Harriet Cains som Philippa Featherington, Ben Miller som Lord Featherington och Bessie Carter som Prudence Featherington. Foto: Liam Daniel/Netflix.
Phoebe Dynevor som Daphne Bridgeron och Ruth Gemmel som Lady Violet Bridgerton.
Foto: Nick Briggs/Netflix
Adjoa Andoh som Lady Danbury och Regé-Jean Page som Simon Bassett.