Från Sex Education till Bridgerton

Hon är redan känd för Netflixpubliken från Sex Education. Simone Ashley har landat den viktiga rollen som Kate i säsong två av Bridgerton.

Julia Quinn har skrivit den romantiska boksvit som ligger till grund för Shondaland-producerade Bridgerton, eller Familjen Bridgerton som serien kallas i Sverige. Den andra delen heter The Viscount Who Loved Me och som titeln skvallrar om så är det den kärlekshistoria som placerar äldsta brodern Anthony (Jonathan Bailey) i centrum.

Ända sedan Netflix förnyade succéserien och showrunner Chris van Dusen bekräftade att tv-serien fortsätter att följa samma ordning som böckerna så har fansen spekulerat i vem som ska spela den andra halvan av kärleksparet.

Rollen som Kate har nu gått till Simone Ashley, redan en del av Netflixfamiljen efter birollen som Olivia i Sex Education.

Simone Ashley som Olivia i Sex Education. Foto: Netflix

I boken heter karaktären Kate Sheffield, i tv-serien har hon fatt namnet Kate Sharma. Enligt beskrivningen av tv-karaktären har Kate nyligen anlänt till London. Hon är en smart och egensinnig ung kvinna som inte står ut med idioter – Anthony Bridgerton inräknad.

Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes produktionsbolag Shondaland ligger bakom det sexiga kostymdramat som enligt Netflix beräkningar nådde 63 miljoner tittare under den första månaden. Läs recensionen av den första säsongen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *