Från Sex Education till Bridgerton

Hon är redan känd för Netflixpubliken från Sex Education. Simone Ashley har landat den viktiga rollen som Kate i säsong två av Bridgerton.

Julia Quinn har skrivit den romantiska boksvit som ligger till grund för Shondaland-producerade Bridgerton, eller Familjen Bridgerton som serien kallas i Sverige. Den andra delen heter The Viscount Who Loved Me och som titeln skvallrar om så är det den kärlekshistoria som placerar äldsta brodern Anthony (Jonathan Bailey) i centrum.

Ända sedan Netflix förnyade succéserien och showrunner Chris van Dusen bekräftade att tv-serien fortsätter att följa samma ordning som böckerna så har fansen spekulerat i vem som ska spela den andra halvan av kärleksparet.

Rollen som Kate har nu gått till Simone Ashley, redan en del av Netflixfamiljen efter birollen som Olivia i Sex Education.

Simone Ashley som Olivia i Sex Education. Foto: Netflix

I boken heter karaktären Kate Sheffield, i tv-serien har hon fatt namnet Kate Sharma. Enligt beskrivningen av tv-karaktären har Kate nyligen anlänt till London. Hon är en smart och egensinnig ung kvinna som inte står ut med idioter – Anthony Bridgerton inräknad.

Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes produktionsbolag Shondaland ligger bakom det sexiga kostymdramat som enligt Netflix beräkningar nådde 63 miljoner tittare under den första månaden. Läs recensionen av den första säsongen här.