Klart för ny längre säsong av The X-Files

Nu är det officiellt. Det blir ännu en säsong av The X-Files. Och denna gång ska Mulder och Scully jaga sanningen där ute i fler avsnitt än senast. Viaplay lär jubla.

14 år efter den nionde säsongen av den populära science fiction-serien gjorde The X-Files uppmärksammad comeback i januari förra året. Kritikerna var inte särskilt förtjusta, men kanalen Fox var så nöjd med tittarsiffrorna att det omedelbart började pratas om en fortsättning.

I maj förra året bekräftade Fox-bossen Dana Walden att samtal fördes med skaparen Chris Carter och stjärnorna David Duchovny och Gillian Anderson, men tillade att det skulle ta tid att pussla ihop ett inspelningsschema för de upptagna skådespelarna. ”Förhoppningsvis har jag mer nyheter vid samma tid nästa år”, förklarade Dana Walden då.

Och precis så blev det. Fox har precis tillkännagivit att det blir en elfte säsong av X-Files. Den här gången bestående av tio avsnitt, fyra fler än senast, som ska börja sändas någon gång under tv-säsongen 2017–2018. Inspelningen startar i sommar.

Nyheten åtföljdes av en poster:

Gillian Anderson, högaktuell i fantasyserien American Gods med premiär på kabelkanalen Starz den 30 april, hade sitt eget sätt att kommentera X-Files-nyheten på Twitter.

Vår recension av comebacksäsongen kan läsas här. Alla de tio säsongerna av The X-Files finns hos Viaplay.