Nästa Marvelserie: Cloak & Dagger

Ännu en tv-serie hämtad från Marvels universum är på ingång. Den här gången på kabelkanalen Freeform som släppt den första trailern för Cloak & Dagger.

Marvel breder ut sitt universum på alla tv-fronter. Det började med Agents of Shield och Agent Carter på broadcastkanalen ABC, ganska logiskt eftersom både Marvel Studios och ABC ingår i Disneykoncernen. För två år sedan inleddes sedan det uppmärksammade samarbetet med Netflix om de fyra superhjältarna Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist, vilka i sommar gör gemensam sak i The Defenders.

Tidigare i år var det för första gången Marvel-relaterad premiär på en kabelkanal, när FX började visa Noah Hawleys trippy X-Men-serie Legion. Sprungen ur X-Men-franschisen är också The Gifted, ännu bara en pilot men Fox ska inom kort besluta om det blir en serie i broadcastkanalens tablå under säsongen 2017–2018.

Och nu finns alltså den första trailern för nästa Marvel-satsning, som heter Cloak & Dagger. Den här gången på Freeform, en Disneyägd kabelkanal som riktar sig främst till ungdomar och unga vuxna.

Cloak & Dagger handlar om Tandy Bowen (Olivia Holt) och Tyrone Johnson (Aubrey Joseph), två tonåringar med superkrafter som kommer från helt olika bakgrunder men som ändå på något sätt är länkade till varandra. Joe Pokaski (Heroes) är tv-seriens showrunner. Premiären är satt till början av 2018.

Duon dök för första gången upp i en tecknad serie om Spindelmannen från 1982 och har på svenska även kallats för Manteln och Dolken. Enligt mytologin har tonåringarna råkat ut för olagliga experiment som förvandlat dem till en mörk varelse med en gigantisk kappa (Cloak) och en änglalik ljus varelse som kastar ljusknivar (Dagger).

Alone Together är ytterligare en Freeform-serie med premiärdatum i början av 2018. I detta fall handlar det om en halvtimmeskomedi där Esther Povitsky och Benji Aflalo spelar platoniska bästa vänner som kämpar med att bli accepterade i fåfänga och statusfixerade Los Angeles-kretsar. Alone Together är ett så kallat single-camera project.

Freeform har också släppt en trailer för dramaserien Siren, som utspelar sig i kuststaden Bristol Cove. Marinbiologen Ben (Alex Roe) träffar den mystiska Ryn (Eline Powell) som har en havsdjup hemlighet (japp, det finns sjöjungfrur i Bristol Cove). Emily Whitesell (Finding Carter) är showrunner för serien som har premiär först sommaren 2018.

Den fjärde och sista serien som Freeform lanserade vid en tillställning i veckan heter The Bold Type och har premiär redan i juli. Cosmopolitans chefredaktör Joanna Coles ska ha varit inspirationskälla till historien som är centrerad kring gänget som jobbar med det fiktiva kvinnomagasinet Scarlet.