Trailer: BBC:s nytolkning av War & Peace

Det är en av de största litterära klassikerna genom tiderna. Snart kommer BBC Ones nya tolkning av War and Peace. Trailern finns ute nu.

Leo Tolstojs Krig och fred skildrar det ryska samhället under Napoleoneran och är en av skönlitteraturens mest berömda verk. Det har förstås redan gjorts flera försök att överföra den episka berättelsen till film och tv, bland annat i en miniserie från 1972 med Anthony Hopkins i huvudrollen. Nu görs ett nytt försök av BBC, och reaktionerna efter den screening som gjorts för uppköpare talar om en av de mest ambitiösa tv-serier som brittiska BBC någonsin gjort.

Miniserien på sex entimmeslånga avsnitt har spelats in med den brittiska skådespelargräddan på plats i Ryssland, Lettland och Litauen. James Norton (Happy Valley), Lily James (Downton Abbey), Paul Dano (12 Years a Slave), Tuppence Middleton (Sense8), Stephen Rea (The Honourable Woman), Jim Broadbent (Harry Potter) och Gillian Anderson (X-Files) är bara några av stjärnorna i rollistan.

BBC har inte annonserat något premiärdatum, men det troliga är runt årsskiftet. SVT, har enligt TVDags, bekräftat att de också kommer att visa War and Peace.