21 minuter för alla som väntar på X-Files

Upptrappningen inför X-Files återkomst fortsätter. Fox bjuder nu på en hela 21 minuter lång bakom kulisserna-video från inspelningen.

I den fylliga videon X-Files: Re-Opened tas tittarna bakom kulisserna på inspelningen av den nya miniserien. Chris Carter, David Duchovny, Gillian Anderson och andra viktiga aktörer framför och bakom kameran berättar själva om vad vi kan förvänta oss av de nyinspelade avsnitten, som alltså är en fortsättning på den klassiska science fiction-serien som i Sverige blev känd som Arkiv X.

https://www.youtube.com/watch?v=UgRUzEdPfHA

När vi möter Fox Mulder och Dana Scully igen är de inte längre ett par, men grubblar fortfarande över hur deras son blev till. Kanske får vi också äntligen veta svaret om William. Chris Carter ger i alla fall hintar om det i videon.

Mitch Pileggi som spelar Mulders och Scullys chef Walter Skinner är ett av många bekanta ansikten som återkommer i den nya eventserien. Men det finns också helt nya karaktärer, som den konservative talk show-värden Tad O’Malley, spelad av Joel McHale (Community).

13 år har gått sedan originalserien slutade sändas när Fox Mulder och Dana Scully nu fortsätter jakten på sanningen som finns där ute. Det blir sex nya avsnitt, varav de två första sänds på kanalen Fox den 24 och 25 januari. TV3, som har rättigheterna i Sverige, har lovat att inte vara långt efter med sina sändningar.