Se Ola Rapace som Roland Hassel

Viaplay har släppt den första teasern för den nya Hassel-serien där Ola Rapace gör den ikoniska rollen som Roland Hassel.

Olov Svedelids populära deckarpolis Roland Hassel är tillbaka i tv-formatet. Den nya serien inleds med att hans fadersgestalt och mentor, Yngve Ruda, mördas brutalt på öppen gata. Hassel blir förkrossad och beslutar sig för att driva en egen utredning under radarn. Han samlar sina närmaste medarbetare inom polisgruppen ”Triton” för att hitta och hämnas på Rudas mördare.

Roland Hassels besatthet kring fallet påverkar även hans familj, hustrun Daniela och 14-åriga styvdottern Vida, och snart befinner de sig i en nedåtgående spiral som tar dem allt längre ner mot avgrunden. Samtidigt leder spåren efter Rudas mördare bort mot maktens korridorer i Stockholm och Bryssel.

Regissören Amir Chamdin berättar med en realistisk och osminkad ton om kampen mot den allt grövre brottsligheten i Stockholm. Aliette Opheim, Tomas Laustiola och Shanti Roney syns i några av de övriga rollerna i Hassel som har premiär på Viaplay någon gång i höst.