Jon Hamm tillbaka hos Apple för att leda ny serie

Jon Hamm fortsätter att rada upp profilerade tv-projekt. Mad Men-stjärnan är nu också klar för Your Friends and Neighbours, en dramaserie beställd av Apple TV+.

Jon Hamm, vars paradroll var som Don Draper i Mad Men, är en efterfrågad skådespelare och just nu aktuell värre. Som miljardären Paul Marks skakade Jon Hamm om säsong tre av The Morning Show och just nu pågår den nya säsongen av Fargo där han har en av huvudrollerna som sheriffen Roy Tillman. Dessutom skymtar Hamm förbi i trailern för filmmusikalversionen av Mean Girls. För bara några veckor sedan blev det också offentligt att Jon Hamm ska reprisera sin roll från podcasten American Hostage i The Shield-skaparen Shawn Ryans tv-version med samma namn.

Som om inte det vore nog så annonserar nu Apple TV+ att Jon Hamm återvänder till samma studio som producerar The Morning Show. Han ska leda och producera en dramaserie som utvecklats utifrån en originalidé av Jonathan Tropper som också har en relation till Apple sedan tidigare. Den bästsäljande författaren var tidigare showrunner för See och Tropper blir nu showrunner även för Your Friends and Neighbours.

Jon Hamm ska spela huvudkaraktären Coop, en nyskild hedgefond-förvaltare som efter att ha sparkats från sitt jobb börjar stjäla från förmögna invånare i den lilla förorten till New York. Allt för att hålla skenet uppe kring familjens livsstil. De små brotten livar upp honom ända tills han bryter sig in i fel hus vid fel tillfälle.