Ännu fler stjärnor till De Niros miniserie Zero Day

Ännu fler namnkunniga skådespelare har anslutit till miniserien Zero Day. Angela Bassett, Dan Stevens och Matthew Modine har förstärkt en redan stark ensemble som leds av Robert De Niro.

Robert De Niros dragningskraft är stor. Först anslöt Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Connie Britton och Joan Allen till Netflix politiska thriller Zero Day. Nu är ytterligare ett gäng skådespelare klara. Det handlar om Angela Bassett, Dan Stevens, Matthew Modine, Bill Camp, McKinley Belcher III, Gaby Hoffmann, Clark Gregg och Mark Ivanir.

Så här lyder premissen för miniserien i sex delar: Hur ska man veta vad som är sant i en värld som befinner sig i kris? När det känns som om de krafter som sliter oss isär är utanför vår kontroll. Hur mycket av dessa krafter är resultatet av vårt eget agerande eller till och med vår egen fantasi? Allra särskilt i en tid som präglas av konspirationsteorier och undanflykter. Det är frågorna som ställs i Zero Day.

I sin första ledande tv-roll ska 80-årige Robert De Niro spela den oerhört populära, men komplicerade ex-presidenten George Mullen, som lockas tillbaka från pensionärslivet för att leda en kommission som ska utreda en förödande cyberattack som kan orsaka en internationell kris.

Joan Allen spelar hustrun och forna first ladyn Sheila, vars professionella ambitioner fått stå tillbaka för makens karriär men som nu har en politisk nominering. Lizzy Caplan gör rollen som dottern Alexandra Mullen, en ung kongressledamot som försöker distansera sig från sin fars politiska arv. 

Jesse Plemons spelar Roger Carlson, som vill tillbaka till den nationella politiska scenen och tar plats vid Mullen sida. Connie Britton spelar Valerie Whitesell, Mullens tidigare chef för personalstaben.

I det nya gänget märks Angela Bassett som president Mitchell. Hon är en briljant och lyhörd politisk taktiker med en lojalitet till Mullen. Dan Stevens spelar Evan Green, en karismatisk och högljudd värd för populärt politiskt tv-program som är George Mullens mest frispråkiga kritiker och offentliga motståndare. Matthew Modines karaktär heter Richard Dreyer och är en självsäker, färgstark person och en skicklig politiker. Han är talman i representanthuset.

Miniserien kommer från Narcos-skaparen Eric Newman, före detta NBC-presidenten Noah Oppenheim och Pulitzer Prize-vinnaren Michael Schmidt. De två förstnämnda är också Netflixseriens exekutiva producenter tillsammans med bland andra Robert De Niro och seriens regissör Lesli Linka Glatter (Homeland).