Trion som ska leda säsong 5 av Fargo

Jon Hamm, Juno Temple och Jennifer Jason Leigh. Där har ni trion i de ledande rollerna när Fargo återvänder för en ny säsong.

Noah Hawleys bröderna Coen-inspirerade antologiserie är ytterligare en prestigeserie med långt mellan säsongerna. Den senaste med Chris Rock i huvudrollen visades hösten 2020. I februari i år kom beskedet från FX att det blir även en femte säsong.

Nu följer FX upp med att presentera de namnkunniga skådespelarna som ska ge liv åt den nya berättelsen. Enligt Variety handlar det alltså om Jon Hamm (Mad Men), Juno Temple (Ted Lasso) och Jennifer Jason Leigh (Atypical).

Det enda som är känt om deras roller är att Hamms karaktär heter Roy, och att Temple och Leigh spelar karaktärerna Dot och Lorraine.

Efter två säsonger satta i relativ nutid, 2006 respektive 2010, och en däremellan som utspelade sig i slutet av 1970-talet så hoppade Noah Hawley tillbaka till 1950-talet i säsong fyra. I säsong fem tar han ett rejält skutt framåt i tiden, ända till 2019.

Det enda som avslöjats om handlingen är den här tämligen kryptiska meningen: “När är en kidnappning inte en kidnappning och tänk om din hustru inte är din hustru?”

Rättigheterna till Fargo finns i Sverige hos HBO Max.