Girls5Eva ger sig ut på turné – på Netflix

Det nya albumet är inspelat och det är turnédags för Girls5eva. Den Tina Fey-producerade komediserien är åter i mars – då på Netflix och tillgänglig även för den svenska publiken.

Sara Bareilles, Renée Elise Goldsberry, Busy Philipps och Paula Pell spelar medlemmarna i one hit wonder-gruppen Girls5eva som i mogen ålder återförenas för att göra ett nytt försök att uppnå den popstjärnestatus de drömt om.

Efter två säsonger gick den NBCUniversal-ägda streamingtjänsten Peacock med på låta Girls5eva leva vidare hos Netflix, som även får rätt att streama de två första säsongerna. Det ger den kritikerhyllade komediserien en chans att nå ut till en bredare publik, inklusive den svenska.

Den 14 mars är det inte bara premiär för säsong tre av den Tina Fey-producerade och Meredith Scardino-skapade komediserien. Tina Feys make, kompositören Jeff Richmond, står som vanligt för den klatschiga musiken med viss assistans från Sara Bareilles.

Så här låter Netflix synopsis för säsong tre: Dawn, Wickie, Summer och Gloria har återförenats och spelat in nya albumet Returnity, så nästa logiska steg är en comebackturné. Problemet är att de saknar både en plan och turnémanager, och heller inte har några konsertlokaler bokade. Damerna tränger sig in i skåpbil och åker mot det okända, och de gör allt de kan för att marknadsföra sitt album. Livet ute på vägarna är utmanande; där testas relationer, de gör en spelning på en miljardärs födelsdagsparty, konfronterar föräldrar, och möter den största popstjärnan i världen. Men frågan är om de verkligen vill lyckas stort igen? Kommer de att påskynda sin comeback och sälja sin turné som dokumentär eller kommer turnén att innebära slutet för Girls5eva?

Busy Phillips som Summer, Sara Bareillis som Dawn, Renée Elise Goldsberry som Wickie, Paula Pell som Gloria. Foto: Heidi Gutman/Peacock