Podcasten American Hostage blir tv-serie med Jon Hamm

Plötsligt syns Jon Hamm överallt. Han har dessutom klart med ytterligare ett tv-projekt. Jon Hamm ska reprisera sin roll från podcasten American Hostage i Shawn Ryans tv-version.

Jon Hamms paradroll var som Don Draper i Mad Men, men han gör sitt bästa för att förknippas med nya karaktärer. Just nu är han mer aktuell än någonsin. I rollen som Paul Marks har Hamm skakat om säsong tre av The Morning Show, som precis haft seriefinal, och den 21 november är det premiär för den nya säsongen av Fargo där Hamm har huvudrollen som sheriffen Roy Tillman. Dessutom skymtar han förbi i trailern för den nya filmmusikalversionen av Mean Girls.

I nästa tv-projekt är Jon Hamm dessutom en av producenterna, när podcasten American Hostage ska bearbetas till tv-serie med Shawn Ryan som showrunner.

American Hostage beskrivs som en psykologisk thriller som berättar en sann historia från 1977. Fred Heckman är en omtyckt radioreporter som kastas rakt in i en liv-och-död-situation när Tony Kiritsis, som tagit sin bankman som gisslan, kräver att få bli intervjuad i hans radioprogram.

Jon Hamm spelade Fred Heckman i podcasten och ska reprisera rollen i tv-serien. Däremot är det oklart om någon av de övriga skådespelarna från podcasten, det villa säga Carla Gugino, Dylan Baker och Joe Perrino, kommer att följa med till tv-produktionen.

Jon Hamms producentpartner Shawn Ryan, kommer närmast från succén med konspirationsthrillern The Night Agent på Netflix. Ryan är annars mest känd för att ha skapat The Shield (2002-2008) och för att han är medskapare till CBS-serien SWAT.

Med American Hostage planerar Shawn Ryan en antologiserie med olika kidnappningsfall varje säsong. Ryan har ett avtal med Sony som nu ska ta projektet vidare till en streamingtjänst.

Mad Dogs-författarna Ryan och Eileen Myers har skrivit manuset.